Тетово никако да се ослободи од загаденоста и зимо и лето.

Иако тетовци мислеа дека со доаѓањето на летото ќе се ослободат од загадениот воздух, сепак општината на чие чело е Теута Арифи уште еднаш докажа дека тоа не е можно.

Социјалните мрежи овие денови се преполни со фотографии од расфрлано ѓубре во Тетово, а граѓаните гневни бараат спас од градоначалничката која мува не ја лази.

-Има луѓе во овој град да се побунат или се чека некој друг да заврши работа?

-Малку е ова за Тетово, Европска градоначалничка имаат, само едно не ми е јасно како тетовци трпат, запали го сакале или не ќе го изгаснат и исчистат.

-Лепота, се само дел од коментарите под фотографиите кои ги разочараа тетовци од владеењето на градоначалничката.